Capçalera

Menú auxiliar

MAPA WEB   |   CONTACTAR   |  

Logitip de l'ajuntament

Menú principal

Inici>Actualitat >Notícies >Serveis >   LES COLÒNIES DE GATS DE CARRER.

Continguts de la plana

Continguts de la secció

Notícies
    

Divendres, 2 de setembre del 2016
LES COLÒNIES DE GATS DE CARRER.
Què podem fer per evitar-les. Informació d'accions.

La presència de gats al carrer és habitual en tots els municipis i les Masies de Roda no n'és una excepció. La majoria d'aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge. Sense cap mena de control, són animals en un estat sanitari i nutricional deficient que es reprodueixen amb molta facilitat, propensos a tot tipus de plagues que poden encomanar fàcilment als animals domèstics.

En els nuclis urbans troben aliments fàcilment, en alguns casos gràcies a l'acció dels ciutadans, que els dóna restes de menjar i que acaben embrutant el carrer i suposa més part del problema que de la solució.


RECORDA!

L'única manera eficaç d'acabar amb les molèsties dels gats de carrer és controlar-ne les colònies. Retirar-los només serveix perquè en poc temps un altre grup de gats s'instal·li en el territori desocupat. 

No alimentis cap colònia de gats. Això només fa que augmentar-ne el nombre. Si desitges ajudar-los posa't en contacte amb les entitats protectores d'animals i adopta'n un.  

Si tens un gat a casa, esterilitza'l. D'aquesta manera evitaràs el risc de generar una descendència abocada a viure al carrer que serà insostenible per a la bona convivència al barri.

I no l'abandonis! Un gat de casa rarament sobreviu en una colònia de carrer. Abandonar un animal està prohibit per la Llei.


QUÈ CAL FER AMB ELS GATS DE CASA?

Posa el xip al teu gat, identifica'l. El teu veterinari li posarà el xip, imprescindible per localitzar-lo si mai es perd.

Censa'l. Quan es compra o s'adopta un gat cal inscriure'l en el cens municipal d'animals domèstics.  

I es recomana esterilitzar-lo. L'augment  massiu i incontrolat de la població de gats és un problema que afecta els animals però també la convivència i salubritat al barri. Com a conseqüència dels naixements no desitjats, molts gats són abandonats, amb tots els problemes que això comporta i els recursos que moltes entitats hi han de destinar per fer-hi front. La solució no és l'acumulació d'aquests animals, ni tampoc deportar-los, per això el més adequat és esterilitzar-los.

 

 


Documents
 
Lectures: 2575   |   Versió per imprimir   |   Envia'm

Cercador

Linea de separació

Peu de pàgina

Opcions a peu de pàgina

Informació propietari

Ajuntament de les Masies de Roda
Ctra. de Roda a Manlleu. S/n.  08510 Les Masies de Roda.
T. 93 854 00 27 - F. 93 854 00 07
Correu: masiesr@diba.cat
N.I.F. P0811500H.

Colaboradors detacats

Amb la col·laboració de:
Logotip de la DIBA

Tecles d'accés ràpid pre definides

n - a - t - h - m - c - f - b -