Porta a porta, recollida de deixalles

A partir del dia 5 d'octubre s'inicia el servei de recollida de les deixalles domèstiques mitjançant el sistema porta a porta, per a la fracció de rebuig i per al multiproducte reciclable. I mitjançant compostadors comunitaris per a la fracció orgànica.

El servei de recollida de deixalles queda configurat de la següent manera:

-Orgànica: cada veí/ïna diposita l'orgànica als compostadors comunitaris, dins de bosses orgàniques, el dia que es vulgui. Els compostadors s'obren amb la targeta.
Per qualsevol incidència als compostadors, podeu trucar a l'Ajuntament o al telèfon 619 97 00 64.
Aquest sistema de compostadors comunitaris forma part d'un projecte innovador europeu. TV3 en fa ressò a les notícies del 28 d'octubre.

-Poda i jardineria: per a grans quantitats, cal deixar-ho dins de bosses de plàstic al costat dels compostadors el 1r i 3r dilluns de cada mes al matí. Per a petites quantitats, s'ha de dipositar als compostadors dins d'una bossa compostable.

-Rebuig: Mitjançant el porta a porta. Cada llar disposa d'un cubell amb xip. Dia de recollida: dimecres de matinada, per tant cal treure'l al carrer el dimarts a la nit. El rebuig irà dins d'una bossa de plàstic i es treurà a fora al carrer dins del pot gris.

-Bolquers, compreses i tèxtil sanitari: Mitjançant el porta a porta. Es considera rebuig, per tant cal treure-ho a fora al carrer el dimarts a la nit, dins d'una bossa de plàstic i dins del pot gris. 
També es pot treure els dilluns i dijous a la nit, sense el pot gris, dins d'una bossa a part i marcada amb un adhesiu verd. Si no disposeu d'adhesius, podeu passar-ne a recollir a l'Ajuntament o us els podeu imprimir a casa en un paper normal i grapar-lo o enganxar-lo amb cinta adhesiva a la bossa. (adjunt hi trobareu el pdf d'adhesius per imprimir)

-Multiproducte: Mitjançant el porta a porta. No hi ha cubell per aquesta fracció, es recull amb bossa de plàstic. Dia de recollida: dimarts i divendres de matinada, per tant  cal treure-ho al carrer el dilluns i dijous a la nit.

-Vidre: cada veï/ïna diposita el vidre dins dels contenidors específics situats al carrer. El dia que es vulgui.

-Trastos i andròmines voluminoses: recollida a domicili el 2n dimarts de cada mes. Cal trucar a les oficines municipals per apuntar-se al servei. Per més informació, consulteu el servei de recollida d'andròmines.

- Petites andròmines: s'han de portar a la deixalleria de Manlleu. 

- Piles: trobareu un contenidor per a la recollida de piles de tot tipus al centre d'aportació de davant de l'Ajuntament.

Oli de cuina: a cada barri hi trobareu un contenidor de recollida d'olis domèstics.
Al contenidor hi podeu dipositar l'oli dins d'envasos de plàstic o vidre, sempre i quan el tamany sigui més petit que el d'una garrafa de 5 litres.

A l'Ajuntament hi ha un centre de recollida de tots els tipus de residus (centre d'aportació). És un espai tancat i s'hi accedeix mitjançant la targeta.
Aquest centre està habilitat per a les masies i cases disseminades i també perquè qualsevol veí o veïna pugui deixar-hi la brossa, de la fracció que sigui, qualsevol dia i a qualsevol hora.


L’empresa encarregada de la recollida és Recollida de Residus d’Osona, SL (RRO)
Per qualsevol dubte o incidència podeu trucar a l'Ajuntament o bé directament a l'empresa RRO al telèfon gratuït  d'atenció a l'usuari 900 102 989.

Els rebuts i el seu cobrament es gestionen des de l’oficina de Vic de l’Organisme de Gestió Tributària. Hi podeu contactar al telèfon 93 472 92 00 o bé mitjançant la web de l'OGT.

 

 

Darrera actualització: 28.10.2020 | 11:44