Porta a porta, recollida de deixalles

NOTA RELATIVA ALS DIES FESTIUS 2020 I 2021
Els dies 25 de desembre de 2020 i 1 de gener de 2021 NO hi haurà servei de recollida.
Per tant, els dies 24 i 31 de desembre de 2020 NO hem de treure les deixalles al carrer.
Recordeu que sempre podeu fer ús de l'àrea d'aportació situada a l'Ajuntament i que s'obre amb targeta.

 

-------------------------------------------------------------------------------

A partir del dia 5 d'octubre s'inicia el servei de recollida de les deixalles domèstiques mitjançant el sistema porta a porta, per a la fracció de rebuig i per al multiproducte reciclable. I mitjançant compostadors comunitaris per a la fracció orgànica.
Calendari setmanal de recollida porta a porta.

El servei de recollida de deixalles queda configurat de la següent manera:

-Orgànica: cada veí/ïna diposita l'orgànica als compostadors comunitaris, dins de bosses orgàniques, el dia que es vulgui. Els compostadors s'obren amb la targeta.
Per qualsevol incidència als compostadors, podeu trucar a l'Ajuntament o al telèfon 619 97 00 64.
Aquest sistema de compostadors comunitaris forma part d'un projecte innovador europeu. TV3 en fa ressò a les notícies del 28 d'octubre.

-Poda i jardineria: per a grans quantitats, cal deixar-ho dins de bosses de plàstic al costat dels compostadors el 1r i 3r dilluns de cada mes al matí. Passen a recollir-ho a la tarda. Per a petites quantitats, s'ha de dipositar als compostadors dins d'una bossa compostable.

-Rebuig: Mitjançant el porta a porta. Cada llar disposa d'un cubell amb xip. Dia de recollida: dimecres de matinada, per tant cal treure'l al carrer el dimarts a la nit. El rebuig irà dins d'una bossa de plàstic i es treurà a fora al carrer dins del cubell gris. Si no us cap tot el rebuig dins del cubell  gris, podeu deixar la resta de rebuig dins d'una bossa al costat del cubell. 

-Bolquers, compreses i tèxtil sanitari: Mitjançant el porta a porta. Es considera rebuig, per tant cal treure-ho a fora al carrer el dimarts a la nit, dins d'una bossa de plàstic i dins del pot gris. 
També es pot treure els dilluns i dijous a la nit, sense el pot gris, dins d'una bossa a part i marcada amb un adhesiu verd. Si no disposeu d'adhesius, podeu passar-ne a recollir a l'Ajuntament o us els podeu imprimir a casa en un paper normal i grapar-lo o enganxar-lo amb cinta adhesiva a la bossa. (adjunt hi trobareu el pdf d'adhesius per imprimir)

-Multiproducte: Mitjançant el porta a porta. No hi ha cubell per aquesta fracció, es recull amb bossa de plàstic. Dia de recollida: dimarts i divendres de matinada, per tant  cal treure-ho al carrer el dilluns i dijous a la nit.

-Vidre: cada veï/ïna diposita el vidre dins dels contenidors específics situats al carrer. El dia que es vulgui.

-Trastos i andròmines voluminoses: recollida a domicili el 2n dimarts de cada mes. Cal trucar a les oficines municipals per apuntar-se al servei. Per més informació, consulteu el servei de recollida d'andròmines.

- Petites andròmines: s'han de portar a la deixalleria de Manlleu. 

- Piles: trobareu un contenidor per a la recollida de piles de tot tipus al centre d'aportació de davant de l'Ajuntament.

Oli de cuina: a cada barri hi trobareu un contenidor de recollida d'olis domèstics.
Al contenidor hi podeu dipositar l'oli dins d'envasos de plàstic o vidre, sempre i quan el tamany sigui més petit que el d'una garrafa de 5 litres.

A l'Ajuntament hi ha un centre de recollida de tots els tipus de residus (centre d'aportació). És un espai tancat i s'hi accedeix mitjançant la targeta.
Aquest centre està habilitat per a les masies i cases disseminades i també perquè qualsevol veí o veïna pugui deixar-hi la brossa, de la fracció que sigui, qualsevol dia i a qualsevol hora.


L’empresa encarregada de la recollida és Recollida de Residus d’Osona, SL (RRO)
Per qualsevol dubte o incidència podeu trucar a l'Ajuntament o bé directament a l'empresa RRO al telèfon gratuït  d'atenció a l'usuari 900 102 989.

Els rebuts i el seu cobrament es gestionen des de l’oficina de Vic de l’Organisme de Gestió Tributària. Hi podeu contactar al telèfon 93 472 92 00 o bé mitjançant la web de l'OGT.

 

 

Darrera actualització: 20.11.2020 | 09:50