Porta a porta, recollida de deixalles

A partir del dia 5 d'octubre s'inicia el servei de recollida de les deixalles domèstiques mitjançant el sistema porta a porta, per a la fracció de rebuig i per al multiproducte reciclable. I mitjançant compostadors comunitaris per a la fracció orgànica.
Calendari setmanal de recollida porta a porta.

El servei de recollida de deixalles queda configurat de la següent manera:

*Orgànica: cada veí/ïna diposita l'orgànica als compostadors comunitaris, dins de bosses orgàniques, el dia que es vulgui. Els compostadors s'obren amb la targeta.
Per qualsevol incidència als compostadors, podeu trucar a l'Ajuntament o al telèfon 619 97 00 64.
Aquest sistema de compostadors comunitaris forma part d'un projecte innovador europeu. TV3 en fa ressò a les notícies del 28 d'octubre.

Reposició de targetes malmeses o perdudes. Cada llar ha de disposar de dues targetes màxim. En cas de necessitar reposar-ne una, veniu a les oficines municipals. D'acord amb l'ordenança núm. 11 de taxa per a la gestió dels residus, l'import de cada nova targeta és de 25 euros. 

*Poda i jardineria: Consulteu com heu de procedir depenen de la quantitat de restes de poda que tingueu:
1.-Per a petites quantitats, s'ha de dipositar als compostadors dins d'una bossa compostable o sense bossa, qualsevol dia de la setmana.
2.-Cas que hi hagi molta quantitat, cal deixar-ho dins de bosses de plàstic industrials al costat dels compostadors el 1r i 3r dilluns de cada mes de bon matí. Passen a recollir-ho durant el mateix dilluns al matí. També es pot deixar el diumenge abans, a la nit, quan més tard millor.
Cas que hi hagi petites branques, podeu deixar-les lligades i apilades.
També podeu enviar un Whatsapp directament a les persones que gestionen els compostadors, al 619 97 00 64.
3.-Cas que tingueu molta quantitat de restes de poda, hort i jardineria, cal que ho porteu a la deixalleria de Manlleu.
Si teniu algun dubte, truqueu a les oficines municipals o envieu un Whatsapp al 619 97 00 64.

*Rebuig: Mitjançant el porta a porta. Cada llar disposa d'un cubell amb xip. Dia de recollida: dimecres de matinada, per tant cal treure'l al carrer el dimarts a la nit. El rebuig irà dins d'una bossa de plàstic i es treurà a fora al carrer dins del cubell gris. Si no us cap tot el rebuig dins del cubell  gris, podeu deixar la resta de rebuig dins d'una bossa al costat del cubell. 

*Bolquers, compreses i tèxtil sanitari: Mitjançant el porta a porta. Es considera rebuig, per tant cal treure-ho a fora al carrer el dimarts a la nit, dins d'una bossa de plàstic i dins del pot gris. 
També es pot treure els dilluns i dijous a la nit, sense el pot gris, dins d'una bossa a part i marcada amb un adhesiu verd. Si no disposeu d'adhesius, podeu passar-ne a recollir a l'Ajuntament o us els podeu imprimir a casa en un paper normal i grapar-lo o enganxar-lo amb cinta adhesiva a la bossa. (adjunt hi trobareu el pdf d'adhesius per imprimir)

*Multiproducte: Mitjançant el porta a porta. No hi ha cubell per aquesta fracció, es recull amb bossa de plàstic. Dia de recollida: dimarts i divendres de matinada, per tant  cal treure-ho al carrer el dilluns i dijous a la nit.

*Vidre: cada veï/ïna diposita el vidre dins dels contenidors específics situats al carrer. El dia que es vulgui.

*Trastos i andròmines voluminoses: recollida a domicili el 2n dimarts de cada mes. Cal trucar a les oficines municipals per apuntar-se al servei. Per més informació, consulteu el servei de recollida d'andròmines.

*Petites andròmines: s'han de portar a la deixalleria de Manlleu. 

*Piles: trobareu un contenidor per a la recollida de piles de tot tipus al centre d'aportació de davant de l'Ajuntament.

*Oli de cuina: a cada barri hi trobareu un contenidor de recollida d'olis domèstics.
Al contenidor hi podeu dipositar l'oli dins d'envasos de plàstic o vidre, sempre i quan el tamany sigui més petit que el d'una garrafa de 5 litres.


A l'Ajuntament hi ha un centre de recollida de tots els tipus de residus (centre d'aportació). És un espai tancat i s'hi accedeix mitjançant la targeta.
Aquest centre està habilitat per a les masies i cases disseminades i també perquè qualsevol veí o veïna pugui deixar-hi la brossa, de la fracció que sigui, qualsevol dia i a qualsevol hora.


ALTRES INFORMACIONS IMPORTANTS:
-L’empresa encarregada de la recollida és Recollida de Residus d’Osona, SL (RRO)
-Per qualsevol dubte o incidència podeu trucar a l'Ajuntament o bé directament a l'empresa RRO al telèfon gratuït  d'atenció a l'usuari 900 102 989.
-Per qualsevol qüestió relativa als compostadors i a la fracció orgànica, podeu trucar o enviar un Whatsapp al 619 97 00 64 (UVIC) o a les oficines municipals. 
-Els rebuts i el seu cobrament es gestionen des de l’oficina de Vic de l’Organisme de Gestió Tributària. Hi podeu contactar al telèfon 93 472 92 00 o bé mitjançant la web de l'OGT.
-Reposició de targetes malmeses o perdudes. Cada llar ha de disposar de dues targetes màxim. En cas de necessitar reposar-ne una, veniu a les oficines municipals. D'acord amb l'ordenança núm. 11 de taxa per a la gestió dels residus, l'import de cada nova targeta és de 25 euros. 
 

Darrera actualització: 10.02.2021 | 11:48