Informació actualitzada sobre el Coronavirus

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 00:00

Seguiu des d'aquí tota la informació municipal sobre el Covid-19.

1 d'abril de 2020

CERTIFICAT DE PADRÓ D'HABITANTS.
Si us cal un certificat del padró d'habitants, podeu fer la petició via correu electrònic. Seguiu el que se us indica en aquest enllaç.

RECOLLIDA D'ANDRÓMINES. Deixalleria de Manlleu tancada, servei de recollida a domicili, actiu.
Durant aquests dies d'alarma, la deixalleria municipal de Manlleu està TANCADA.
El Servei de recollida d'andròmines a domicili continua actiu. Recordeu que es passa el segon dimarts de cada mes i heu de trucar uns dies abans a l'Ajuntament per apuntar-vos-hi.
En aquest enllaç hi trobareu més informació.

PREMI LITERARI MIQUEL ARIMANY. PRESENTACIÓ D'OBRES VIA  CORREU ELECTRÒNIC.
Per tal de facilitar la presetació de les obres i evitar desplaçaments innecessaris, s'habilita la possibilitat d'enviar les obres via correu electrònic,  a masiesr@diba.cat.
En cas d'estar-hi interessats, seguiu aquestes instruccions.
 

 

30 de març de 2020

Qùe és un servei essencial? Qui pot anar a treballar a partir d'avui dilluns?.

FAQS de data 30 de març. Què puc i què no puc fer?

TREBALLES EN LA CURA DE PERSONES GRANS?
-Si estàs treballant als domicilis de persones grans que han donat positiu del Covid 19, protegeix-te.
-Si necessites material de protecció envia’ns un correu a  mvivetd@cssosona.cat ,  detallant el teu nom i cognoms, municipi on treballes i nombre de persones que atens.
-Recorda que en cas de detectar una situació de violència  masclista truca al 900 900 120.
-Davant la necessitat de persones cuidadores, us volem demanar també que ens ajudeu a fer difusió a persones que estan a l'atur i tinguin autorització de residència i  treball, perquè es puguin inscriure al SOC  com a demandant d’ocupació no ocupada
Falten persones cuidadores a les residències i als serveis d’assistència domiciliària. Degut a la crisi COVID19 han rebaixat els requisits de titulació.
Si tenen autorització de residència i experiència en treball de cures a persones grans i volen canviar, que puguin valorar la possibilitat de treballar en una residència. Enviar el CV a: rrhh.covid.tsf@gencat.cat

 

27 de març de 2020

FAQs de data 26 de març.

 

26 de març de 2020

Consulteu aquí el Faqs de data 25 de març.

 

25 de març de 2020

ETS RAMADER O RAMADERA?
El DARP ha habilitat una pàgina web en motiu del covid_19.
Accedeix-hi des d'aquí.

CREMA DE RESTES VEGETALS AGRÍCOLES.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha habilitat un canal a la seva pàgina web per tal que aquelles persones que necessitin realitzar cremes de restes agrícoles com a part de la seva activitat ho puguin sol.licitar mentre durin les mesures excepcionals pel covid.
De moment el termini per fer foc és fins el 15 d'abril.

Aquestes autoritzacions estan destinades exclusivament a les persones que es dediquen a les activitats agràries per realitzar aquells treballs necessaris dins del cicle dels cultius.
Hi podeu accedir des d'aquí.

 

24 de març de 2020

FAQs de preguntes i respostes de data 24 de març.

DESINFECCIÓ DE CONTENIDORS I FONTS D'AIGUA.
Per a la salut i seguretat de tothom, i en motiu de la pandèmia per coronavirus covid-19, l'Ajuntament ha realitzat les següents tasques:

-DESINFECCIÓ DE CONTENIDORS. Ahir dilluns 23 de març es va procedir a la desinfecció i tractament dels contenidors. Es pot fer un ús habitual dels contenidors. El producte aplicat no és tòxic.

-TANCAMENT I DESINFECCIÓ DE FONTS. Les fonts dels parcs i zones públiques urbanes, avui dimarts 24 de març, han estat desinfectades i tractades. Restaran sense aigua fins que acabi l'estat d'alarma.

ADHESIÓ AL MANIFEST DEL MÓN LOCAL DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS
Aquest Ajuntament s'ha adherit al manifest promogut per ACM i FMC relatiu a la crisi del coronavirus i que podeu llegir aquí.

 

23 de març de 2020

-FAQs de data 22 de març, amb les preguntes i respostes de què puc i no puc fer. En blau les novetats.

-Recordeu que a partir d'avui necessiteu el certificat autoresponsable per poder sortir de casa, ja sigui a peu o amb vehicle. I que només podeu sortir de casa per un dels supòsits que són permesos i que trobareu explicats i detallats al FAQs.
Aquí hi trobareu el certificat per descarregar, en format editable i també en format digital o en línia, així com informació general sobre el certificat.


ACTUALITZACIÓ DE LA INFORMACIÓ SOBRE EL COBRAMENT DE TAXES I TRIBUTS MUNICIPALS DURANT L'ESTAT D'ALARMA PER CORONAVIRUS.
Amb la voluntat de mantenir-vos informats de l’estat de la gestió que està desenvolupant l’Organisme, respecte de la recaptació dels tributs i altres ingressos de dret públic del nostre municipi, us indiquem seguidament l’operativa que s'està seguint, a la vista de les mesures de caràcter tributari contingudes al Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a  l’impacte econòmic i social del COVID-19:

· Recaptació voluntària:
- Els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març, han estat ampliats fins el 30 d’abril de 2020.
- Els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març, s’han ampliat fins el 20 de maig de 2020.
- Padrons de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, taxes i preus públics que actualment es troben en període voluntari de pagament: estem preparant l’acord de la seva pròrroga (fins el 20 de maig o el 2 de juny de 2020 per al cas de les taxes i preus públics, segons quan finalitzés el seu període de pagament en voluntària; i fins el 2 de juny de 2020 per a l’impost de vehicles).

· Recaptació executiva.
Tot i que en aquest moment, d’acord amb el que disposa el Reial Decret 465/2020, de 17 de març, pel que es modifica el Reial Decret 463/2020, pel que es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, els terminis dels procediments tributaris ja no estan suspesos, atesa la situació excepcional que estem vivint, no estem dictant provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions del procediment executiu.

· Fraccionaments, ajornaments
El termini de pagament de les fraccions o ajornaments també s’ha vist ampliat, d’acord amb el següent detall:
- Ajornaments o fraccions, concedits abans del 18 de març de 2020, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril de 2020: el seu venciment es produirà el 30 d’ abril de 2020.
- Ajornaments o fraccions, concedits després del 18 de març de 2020, el seu venciment es produirà el 20 de maig de 2020.

· Atenció als contribuents des de l'OGT
L’atenció al contribuent de l'OGT, es continua prestant a través dels següents canals:
- Telemàtica (www.orgt.diba.cat)
- Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es podrà rebre i contestar consultes.
I en aquest moment estem gestionant amb l’operador telefònic la possibilitat d’obrir línies telefòniques per poder prestar també l’atenció al contribuent per aquesta via.

 

22 de març de 2020

Comunicat de l'Ajuntament referent al primer cas de coronavirus confirmat a les Masies de Roda.

 

21 de març de 2020

CERTIFICAT AUTORESPONSABLE PER A DESPLAÇAMENTS.
Obligatori a partir de dilluns 23 de març a les 00h, sempre que vulgui sortir de casa per anar a comprar o a la feina, o per realitzar qualsevol desplaçament necessari, a peu o amb cotxe.
Els Mossos d’Esquadra i les policies locals en tindran còpies impreses.
També en podreu trobar als establiments comercials oberts i  als centres de treball.
Si teniu impresora us el podeu imprimir. Descarregueu-vos aquí el Certificat autorresponsable de desplaçaments.

 

20 de març de 2020

FAQs actualitzat a data 20 de març.

ACTUALITZACIÓ DE LA INFORMACIÓ RELATIVA AL COBRAMENT DELS TRIBUTS MUNICIPALS: SUSPENSIÓ I PRÒRROGES.

  1. Els padrons que vencien aquests propers dies i durant el mes d’abril, es prorrogaran fins el dia 20 de maig. Les domiciliacions d’aquests padrons es realitzaran el 4 de maig. Per tant:
    1. Aquest mes d’abril no s’enviarà cap domiciliació als bancs, és a dir, no es cobrarà res durant el mes d’abril (si algú té la Taxa d’aigua per exemple, no es cobrarà),
    2. Es cobrarà el dia 4 de maig.
  2. Els padrons de vehicles que vencien el proper maig es prorroguen fins el 2 de juny i els domiciliats l’1 de juny.

 

19 de març de 2020

FAQs de data 19 de març. Totes les novetats respecte l'últim qüestionari estan de color blau.

INFORMACIÓ RELATIVA AL COBRAMENT DELS TRIBUTS MUNICIPALS: SUSPENSIÓ I PRORROGAMENT.
En motiu de l'estat d'alarma decretat per la pandèmia per coronavirus, i atesa la situació econòmica actual d'empreses i famílies, des d'aquest Ajuntament es decideix que:
-1.-Mentre duri l’estat d’alarma no es posarà al cobrament cap padró de tributs, com ara IBI, aigua,etc.
-2.-Els tributs que estan ara en període de cobrament, com ara l'impost de vehicles, es prorrogarà el termini fins que s’aixequi la suspensió.

Nou full de FAQs de data 18 de març sobre les restriccions. Qüestionari de què puc fer i què no.

 

18 de març de 2020

Nou full de FAQs actualitzat a 17 de març sobre les restriccions, què puc fer i què no.
En aquest enllaç el trobareu en altres idiomes.

Recordeu que tota la informació la trobareu a la web de Salut de la Genaralitat de Catalunya.

 

16 de març de 2020

AVÍS SOBRE LA RECOLLIDA DE DEIXALLES:
Seguiu aquestes indicacions de l'Agència de Residus de Catalunya i de l'empresa que realitza la recollida de les deixalles.
Gràcies per la col.laboració.

RECORDEU: Està totalment prohibit jugar als parcs.
Així com també sortir a espais públics per caminar, anar en bicicleta o fer esport.

Cal sortir de casa només pels casos que ho permeten les disposicions oficials i que podeu consultar en aquest document actualitzat a dia 15 de març.
Seguiu el canal oficial del departament de Salut on hi trobareu totes les novetats.

 

14 de març de 2020

Comunicat de l'Ajuntament de les Masies Roda relatiu a noves mesures preses davant del Coronavirus.

 

13 de març de 2020

Darreres mesures de prevenció i contenció del  coronavirus Covid-19, afectacions i consells de salut, d’esport i lleure, serveis socials, educació i universitats, viatges, consum, economia, àmbit judicial...

Tota la informació al web:
https://web.gencat.cat/ca/coronavirus

Recorda que també pots seguir la informació oficial des d'altres canals digitals:
Telegram http://telegram.me/gencat
Instagram http://instagram.com/gencat
Facebook http://facebook.com/gencat/

 

12 de març de 2020

Comunicat de l'Ajuntament de mesures adoptades davant la pandèmia del coronavirus.
Accediu-hi des d'aquest enllaç.

 

11 de març de 2020

Esvaïu dubtes. Accediu des d'aquest enllaç a la web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Hi trobareu tota la informació relativa al covid-19, on trucar, què fer, així com un test per fer-vos en cas que sospiteu que us heu contagiat.

 

5 de març de 2020

Per a la vostra informació, us adjuntem 5 documents rebuts del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
(documents despenjats ja que no són actuals - 16 de març de 2020)

Darrera actualització: 01.04.2020 | 13:29