Campanya de vigilància de l'ozó troposfèric

Dimecres, 15 de maig de 2024

En compliment del Reial decret 102/2011, de 28 de gener, relatiu a la millora de la qualitat de l’aire, a partir del 15 de maig del 2024 el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a l’aire ambient.
En el supòsit que se superin determinats nivells (el llindar d’informació a la població de 180 µg/m3 en una hora o el llindar d’alerta a la població de 240 µg/m3 en una hora), s'emetran avisos de caracter preventiu per tal de que la població pogueu evitar situacions d'exposició a l'ozó troposfèric.

Per això és molt important que activeu els avisos al vostre correu electrònic.

ATENCIÓ! Activa els avisos d'ozó al teu correu electrònic, omplint aquest FORMULARI.

I que consulteu els següents espais informatius, sobretot en els dies de molta calor:

  • Aplicació mòbil AireCat. És l’aplicació oficial de la Generalitat de Catalunya que permet conèixer la qualitat de l’aire mesurada a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, el pronòstic de la qualitat de l’aire prevista pel dia en curs i els propers dies i rebre notificacions filtrant per zona i contaminant. Pots trobar més informació en el següent enllaç .
  • Web de la campanya d’ozó. Permet consultar els avisos actius i les recomanacions d’autoprotecció de salut per a l’ozó troposfèric. Podeu consultar-ho al següent enllaç.
  • Compte de Twitter de la Secretaria d’Acció Climàtica. També es podrà fer un seguiment de la campanya a través del compte @accioclimatica i l’etiqueta #ozóCAT  a Twitter.
  • Vols saber què respires? Entorn web de referència del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural on consultar, hora a hora, els nivells de qualitat de l’aire de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya així com tots els avisos d’interès. Podeu consultar-ho al següent enllaç.
  • Avisos al teu correu electrònic. Pots rebre els avisos directament al teu mail omplint aquest FORMULARI.

Manteniu-vos informats, feu salut.

 

 

Darrera actualització: 15.05.2024 | 12:09