Nova estafa. Estafa suplantació d'un alt directiu o proveïdors d'empresa

Dimecres, 23 de març de 2022

Els Mossos d’Esquadra informen que s’està detectant un augment de l’estafa en la modalitat que anomenen “Mailer”, que és aquella on l’estafador usurpa una bústia de correu i es fa passar per un proveïdor de serveis a una empresa i demana el pagament del servei a un nou compte corrent controlat pel criminal (aportant en el correu documents falsos de titularitat bancària).

L’estafa també es pot produir mitjançant trucada telefònica.

Els delinqüents suplanten la identitat del President o la Presidenta d'una empresa, el qual es posa en contacte per telèfon o per correu electrònic amb les persones responsables dels serveis d'administració o de comptabilitat d'una filial.

Aquest fals dirigent els ordena realitzar transferències a uns comptes bancaris diferents dels de l'empresa i que fins i tot són a països amb certa opacitat o amb característiques fiscals particulars.

El fals dirigent sol·licita màxima confidencialitat i aportarà també, per mitjà d'un advocat, documentació falsa perquè les persones estafades donin credibilitat a les peticions que els ha realitzat.

Quan es detecta el frau ja és impossible contactar amb les persones estafadores o recuperar els diners transferits dels comptes, ja que aquests sovint han deixat d'estar operatius. 

L'estafa es comet en diferents modalitats, segons si les interlocucions es fan per telèfon (CEO CALL, Chief Executive Officer - Trucada) o per correu electrònic (MAILER). 

També s'han donat casos en què se simula ser un proveïdor de l'empresa.

Més informació

Darrera actualització: 14.06.2022 | 08:56