Sistema d'Alertes de Protecció Civil

Dijous, 20 d’abril de 2023

El dijous 27 d'abril, entre les 11h i les 13h hi haurà la prova d'alerta al mòbil

El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d'Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del parlament Europeu i del Consell, que imposa la obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'meergència greu basats en l'enviament de missatges als telèfons m`bils de la població afectada.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema tindrà un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població.


S’ha previst una prova el dia 27 d’abril, a partir de les 11 h, en el marc de la prova per a tot el territori de Girona i Catalunya Central. Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

 

Trobareu més informació en aquest enllaç

Darrera actualització: 5.05.2023 | 16:48