1a Festa de l'Arbre

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 00:00

Vine el proper 24 d'octubre a la 1a Festa de l'Arbre de les Masies de Roda i descobreix l'hàbitat de multitud d'espècies que viuen vora el riu Ter. La caminada sortirà des de l'Ajuntament a les 10h del matí i seguirà fins al camí dels Pous.

Aquesta nova festivitat s'inicia amb l'objectiu de col·laborar amb la recuperació de la vegetació autòctona fluvial al municipi. Des d'aquest mes d'octubre i fins el mes de novembre, l'ajuntament ha iniciat els treballs per recuperar l'arbrat del camí dels pous i millorar el mediambient, elimiant les espècies vegetals invasores de la ribera del Ter al llarg d'uns 300 m. Aquesta iniciativa ha set possible gràcies a una col·laboració publico-privada entre l'ajuntament, el Tac Osona i Cuberta Serveis Funenraris, i amb el suport de l'associació Amics i Amigues de la Natura de Roda de Ter i les Masies. 

Els treballs, que materialitzarà l’empresa social Tac Osona, consistiran en el condicionament del terreny, la plantació d’arbres autòctons típics de riera com el salix alba, salix elaeagnos, salix purpurea, alnus glutinosa, fraxinus excelsion i sorbus, entre d’altres, així com el reg i el manteniment de la zona durant un any per assegurar-ne el bon arrelament. 

En la 1ra Festa de l'Arbre està previst que s'iniciï la plantada d'arbres. Una festa que es realitzarà anualment. 

El projecte suposarà una inversió de 9.458 euros que seran finançats per l’Ajuntament de les Masies de Roda i majoritàriament per Cuberta Serveis Funeraris, en el marc de les accions de sostenibilitat mediambiental i social de l’empresa, on s’inclouen aspectes com la millora de l’entorn, la utilització de materials biodegradables o reciclats, l’autogeneració i l’estalvi energètic, i el control i compensació de les emissions. 

La iniciativa neix amb la intenció de poder tenir continuïtat i poder seguir fent intervencions d’aquest tipus.

Darrera actualització: 29.10.2021 | 11:29