28è Cicle de conferències del Museu Arqueològic de l'Esquerda

Dimarts, 1 de març de 2022 a les 00:00

El Museu Arqueològic de l'Esquerda organitza el 28è cicle de conferències "El llegat de Carlemany: els carolingis a Catalunya".

Aquest cicle de conferències es realitzarà durant tot el mes de març a la sala d'actes del Museu i es podran seguir també a través del canal de Youtube del Museu.

 • 5 de març a les 19h: Conferència "Els comptats Catalans dins l'Europa carolíngia"
  A càrrec del Dr. Jordi de Bolòs i Masclans, Catedràtic d'Història Medieval. (Universitat de Lleida)
 • 13 de març a les 11.30h: Visita i conferència "Roda Ciutat (L'Esquerda) a l'imperi carolingi"
  A càrrec de la Dra. Imma Ollich i Castanyer, professora honorífica de la Universitat de Barcelona i del Dr.Albert Pratdesaba i Sala, tècnic conservador del Museu Arqueològic de l'Esquerda. 
 • 19 de març a les 19h: Conferència "La cultura a Osona en època carolíngia"
  A càrrec del Dr. Jesús Alturo i Perucho, catedràtic de Paleografia, Codicologia i diplomàtica (Ciències i tècniques historiogràfiques) de la Universitat Autonòma de Barcelona i de la Dra. Tània Alaix i Gimbert, membre del Grup de Recerca del Seminari de Paleografia, Codicologia i Dimplomàtica de la UAB.
 • 21 de març a les 19h: Xerrada amb l'escriptor Juan Francisco Ferrándiz al voltant del llibre "La terra maleïda"
  Sessió conduïda per la Dra. Elisabet Contreras, professora de didàctica i literatura de la Universitat de Barcelona, i Maria Ocaña, directora del Museu Arqueològic de l'Esquerda. 
 • 26 de març a les 19h: Conferència "La Catalunya carolíngia, dels pergamins al món virtual. 
  A càrrec del Dr. Aymat Catafau, Universitat de Perpinyà Via Domitia i membre de l'equip del projecte CATCAR i de Santiago Muxach i Riubrogent, cap de recursos digitals de l'Institut d'Estudis Catalans.
  A les 19:45h es realitzarà la inauguració de l'experiència immersiva multimèdia del projecte CATCAR sobre la Catalunya carolíngia. 
Darrera actualització: 24.03.2022 | 08:24