Cicle de xerrades per a persones cuidadores. L'escola del cuidar.

Divendres, 19 d’abril de 2024

Inscripcions obertes. 

Des d'Osona Acció Social (COSS), consorci adherit al Consell Comarcal d’Osona, i l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central organitzen un cicle de xerrades sobre diversos aspectes relacionats amb la salut i el benestar, adreçat a persones cuidadores que viuen als municipis que formem part del consorci d'Osona Acció Social.

És per això que des de l'Ajuntament de les Masies de Roda us oferim aquest cicle de xerrades a totes les persones cuidadores del nostre poble.
Es tracta de 10 sessions informatives que es duran a terme des de l’abril i fins al desembre a les poblacions següents: l’Esquirol, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Montesquiu, Orís, Roda de Ter, Rupit i Pruit, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Quirze de Besora, Santa Cecília de Voltregà, Santa Maria de Besora, Sora, Tavèrnoles, Tavertet, i Vidrà.
Cal incripció prèvia!

Les xerrades, organitzades en format de taller, pretenen facilitar l’intercanvi d’experiències entre assistents i professionals, promoure la formació sobre les qüestions necessàries i de suport en les tasques diàries d’atenció i acompanyament de persones dependents o amb discapacitat, i potenciar la capacitat de cuidar-se un mateix per reduir la sobrecàrrega i l’impacte, tant físic com emocional, que comporta assumir la responsabilitat de l’atenció d’un familiar.

Les sessions aniran a càrrec de diferents professionals dels centres d’atenció primària de Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà i Sant Quirze de Besora de l’ICS (experts en benestar emocional, infermeria, fisioteràpia, medicina, nutrició, teràpia ocupacional, salut bucodental, i treball social sanitari), i professionals tècnics socials dels Serveis Socials Bàsics, d’Osona Acció Social i dels ajuntaments dels municipis de referència. També participaran en aquest cicle, com a ponents, professionals de la Fundació l’Esguard, i una psicòloga especialitzada en acompanyament en processos de malaltia avançada i dol.

Les activitats són obertes a les persones cuidadores que visquin als municipis consorciats al COSS.

Horari de les xerrades
De les 16h a 17.30h

Com m'hi puc inscriure?
On line o bé presencialment.
On line: Omple aquest formulari per fer la inscripció.
Presencialment: a Can Vinyets - Plaça Major, 10 (Roda de Ter) - Telèfon 938 540 377 - Horari de dilluns a divendres de 9h a 14h.

Quin cost té?
És gratuït.

On puc trobar més informació?
A la pàgina web de l'Escola del cuidar. COSS

Darrera actualització: 9.05.2024 | 07:55