Comunicat referent a la Festa Major 2020

Dimarts, 6 d’octubre de 2020

La Festa Major de les Masies de Roda finalitza amb una valoració molt positiva, malgrat el fred i les mesures pel covid. Els dies 29 de setembre 2, 3 i 4 d’octubre es va celebrar la Festa Major del municipi. La programació comptava amb una gran varietat d’actes per a tothom.

El dia 29, dia de Sant Miquel es va celebrar l’Ofici de Festa Major a l’església de Sant Miquel de la Guàrdia. Però el pregó es va fer esperar fins el divendres a les 20h. La pregonara, Teresa Rifà, masienca i veïna del barri del Vicenç, va pronunciar un discurs emotiu i reflexiu on va repassar la seva vida lligada a la natura, a la salut i a la malaltia, remarcant la seva experiència amb la COVID viscuda els últims mesos. Els pregoners infantils Martí Musach Casals, i Queralt Arumí Molina, masienc i masienca del barri de Fontanelles, ens van explicar perquè els agrada viure a les Masies de Roda i van deixar anar alguna proposta de millora. La resta de programació del divendres es va veure ajornada a diumenge a causa de la pluja, excepte el videomapping que es va cancel·lar.

El dissabte vam començar ben d’hora, amb la caminada amb esmorzar fins a la Bandera i el 1r torneig de billar. A la tarda els més petits van dir adéu als contenidors amb tallers relacionats amb el compostatge comunitari, promogut pel projecte BETA. Seguidament, tot i que el fred ja s’imposava, les Vella Lola i el rom cremat van fer entrar amb temperatura a tots els assistents. Seguidament la bikinada, l’observació del cel amb ACTER i els concerts de Sara Roy i l’Enemic. Una jornada que va reunir a un total de 211 persones, repartides en les diferents activitats.

El diumenge despertava amb sol i feia preveure una jornada participativa i així va ser. A les 10h el control de temperatura i el registre d’entrada no parava, i mestrestant ja es podia recollir la coca i xocolata desfeta, tot situant-se a les diferents parcel·les per poder fer el taller infantil de tabals i gaudir amb els Capgrossos de les Masies de Roda acompanyats pels de Roda de Ter. Seguidament l’espectacle infantil d'en Rikus.

El GFRM iniciava amb el ral·li fotogràfic i el club de tennis taula feia el seu tradicional torneig. A les 13h Natural Oddissey, el grup programat per divendres a la nit, va ambientar l’hora del vermut i l’espera per l’arrossada, que acabava amb un bingo ben animat. La Cobla Contemporània va fer venir ganes de ballar a tots els sardanistes asseguts a les cadires i seguidament tot i el fred, Trio Neon l’altre grup programat per divendres, va fer el fi de festa amb un ritme ben animat.

La Festa Major es va celebrar en la seva totalitat al nou espai de la Feixa, vallat per l'ocasió i dividit en parcel·les amb cabuda d’un màxim de 6 persones cada una. Tot i les condicions meteorològiques marcades per les baixes temperatures i la pluja de divendres, un total de 183 masiencs i masienques van concórrer en les activitats organitzades per l'Ajuntament i la Comissió de Festes Com fer Marro. Tothom va participar de forma ordenada i responsable, respectant la inscripció prèvia, les limitacions d’espai i les mesures de control d’assistència i temperatura.

L’equip de govern

Les Masies de Roda,  5 d’octubre de 2020

 

 

Darrera actualització: 3.11.2020 | 10:34