Cooperativa Sostenible del Ter SCCL

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 00:00

Les comunitats energètiques són, probablement, l’eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.

Gràcies a l’impuls de l’Agència Local de l’Energia, del Consell Comarcal d’Osona, i el suport dels dos ajuntaments implicats ha sorgit un grup de persones interessades a treballar, de manera altruista, per tal de constituir una cooperativa de producció i consum d’energia renovable i local.

La cooperativa s’ha constituït sota el nom de la Cooperativa Sostenible del Ter SCCL, amb l’objectiu principal de promoure i democratitzar l’energia neta a través de l'autoconsum compartit. Tanmateix, la cooperativa pretén ser una eina de transformació social a través de la qual també es treballa per:

  • Formar, informar i despertar interès sobre la situació energètica actual

  • Generar accions per millorar l’estalvi energètic en habitatges

  • Promoure l’economia verda i les relacions veïnals

 

Què hem fet fins ara?

  1. Per tal de constituir-nos com a cooperativa sense ànim de lucre i ser un ens reconegut jurídicament, s’ha creat un Consell Rector.

Aquest consell rector ha estat constituït per onze socis, veïns de Roda de Ter i Les Masies de Roda, que han aportar un capital inicial de 3.300 €

 

  1. Hem sol·licitat el nom de Cooperativa Sostenible del Ter SCCL al registre de cooperatives.

 

  1. S’han redactat aborat els estatuts i hem celebrat l’Assemblea Constitutiva

 

  1. Ha calgut obrir un compte bancari provisional

 

  1. Finalment, s’ha constituït la Cooperativa davant notari i s’ha sol·licitat el CIF provisional

 

El Consell Rector no és ni més ni menys que qualsevol altre soci o sòcia, i no té ni més veu ni més vot; és senzillament un articulat necessari per constituir la Cooperativa de manera àgil.

 

I a partir d’ara?

Ara ens cal continuar caminant!

Estem treballant per tal d’aconseguir subvencions i projectes que ens permetin la producció d’energia verda per al consum compartit entre els socis i sòcies de la cooperativa.

 

Com s’aconsegueix l’autoconsum?

En l'àmbit domèstic l’autoconsum es fa principalment mitjançant la instal·lació de plaques solars. Gràcies a aquesta instal·lació part del consum elèctric es cobreix amb l’energia generada per les plaques fotovoltaiques fet que suposa un estalvi directe en la factura elèctrica, així com la contribució a reduir emissions contaminants, dependre menys del consum d’energies fòssils i deixar de dependre de les grans companyies energètiques.

 

Com puc fer-me soci o sòcia?

La clau de la Cooperativa ets tu! Com més socis i sòcies siguem més força tindrem com a Cooperativa, ens calen veus, idees, projectes, il·lusions per fer realitat la transició energètica.

 

L’aportació inicial, i única, és de 100 €

 

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu coopsostenibleter@gmail.com

Twitter i Instagram @CoopSostdelTer

 

 

Darrera actualització: 04.04.2023 | 18:52