Les Masies de Roda participa en l'exposició virtual "Arxius en Forma" de la Diputació de Barcelona

Diumenge, 18 de juny de 2023 a les 00:00

 

Amb aquest cartell de l'any 1972, d'un concurs de Tir al Plat de Festa Major, les Masies de Roda participa en l'exposició virtual "Arxius en Forma" que organitza l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona dins els actes de la Setmana Internacional dels Arxius.

L’Arxiu Municipal de les Masies de Roda ha aportat 1 dels 114 documents que formen part de l’exposició virtual “Arxius en forma”, que es pot veure des del divendres 9 de juny, dins del marc de la Setmana Internacional dels Arxius. Organitzada per la Xarxa d’Arxius Municipals, l’exposició forma part d’una programació que enguany té com a tema “Arxius i Esport”.

El document aportat des de l’Arxiu Municipal de les Masies de Roda fa referència a la celebració del concurs de tir al plat per la Festa Major de l’1 d'octubre de 1972.

 

Panoràmica de 100 anys de pràctica esportiva

Amb l’exposició «Arxius en forma», la Xarxa d’Arxius Municipals presenta una panoràmica dels darrers cent anys de pràctica esportiva a Catalunya, des de l’àmbit de l’exhibició local a pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona.

La mostra, de format virtual, presenta 114 documents procedents de 54 arxius municipals que permeten fer un viatge a través de 100 anys de l’esport i mostrar el context social, polític, econòmic i cultural de cada època. La selecció de documents s’ha organitzat en cinc àmbits cronològics (abans de 1940; dels anys 1940 i 1950; dels anys 1960 i 1970; dels anys 1980 i 1990; i dels anys 2000 fins al 2022) que ressegueixen la història, els costums, els valors i l’evolució de la societat catalana a través de l’esport.

S’hi mostren documents diversos com fotografies, bans, cartells, projectes d’equipaments esportius, dibuixos, programes, himnes, pressupostos i comptes, estatuts, calendaris, fitxes, llicències i tiquets.

La mostra inclou un article de context a càrrec del periodista del diari ARA i historiador, Toni Padilla, i una galeria d’imatges amb la identificació de tots els documents i la seva geo-localització en un mapa de la demarcació de Barcelona.

L’exposició es complementa amb un vídeo amb la veu de dos testimonis de l’arrelament de l’esport al territori, com són l’exjugador del Club Patí Voltregà, Catxo Ordeig, i el president del Centre d’Esports Súria, Lluís Jané, acompanyats per les aportacions de Toni Padilla sobre la importància dels arxius municipals per a la difusió, la recerca i la memòria de l’esport.

Visita l'exposició des d'aquest enllaç: Exposició virtual - Setmana dels arxius - Diputació de Barcelona (diba.cat)

Darrera actualització: 28.08.2023 | 09:42