Més de 600 assistents a la primera edició del Mercat de la Sra. Feixa.

Dimarts, 15 de març de 2022 a les 00:00

Gran afluència de públic al primer mercat de la dona emprenedora de l'Ajuntament de Les Masies de Roda.

El Mercat de la Sra. Feixa es va celebrar el passat dissabte 12 de març de 2022 amb motiu del dia de les dones. Tot i haver-se de celebrar a l'interior de la sala polivalent, per la situació meteorològica adversa, l'organització celebra haver rebut un públic de totes les edats al llarg de tota la jornada. Més de 600 persones van poder conèixer els projectes de 18 dones emprenedores i gaudir de diverses exhibicions, presentacions i concerts.

Més de 18 emprenedores presentant els seus projectes

L'enigmàtica Sra.Feixa anunciava, a principis del mes de febrer, que organitzaria la primera edició del seu Mercat de talent femení. Un esdeveniment que, segons ens deia "serviria per donar veu i visibilitat al talent femení de la comarca".

Dit i fet, el passat dissabte 12 de març del 2022, la primera edició d'aquest personatge fictici, va acollir més de 18 artesanes especialitzades en el disseny, l'art, la moda, la joiera i la literatura. Propostes molt diverses, que van despertar l'interès de la gran diversitat de perfils que es van reunir a la sala polivalent de Les Masies de Roda entre les 10h i les 20h del passat dissabte 12 de març.

El matí va arrancar amb la classe d'spinning en directe de AMM CYCLING, que va posar dempeus tant a grans com a petits. Just a continuació, i pels més esportistes, es va celebrar una classe oberta de DOJO WAKI dins d'un espai reservat de la Sala Polivalent. Una excusa perfecta per encarar el migdia després de dues bones sessions d'esport.

El Mercat de la Sra.Feixa va presentar molt bon ambient durant tot el dia, especialment a la zona del mercat de propostes de joves artesanes. Entre tots els estands, propostes com la de Mares de Dia, Baby Q o la Mi del Balancí van captar l'atenció del públic més familiar, mentre que les joies extravagants de Maroola o els barrets de PokiJomba Hats, van esdevenir algunes de les propostes més interessants pel públic més jove. També hi va haver lloc pel producte de moda local i de segona mà, amb estands liderats per l'Estrella Dorca - fundadora de Cutre Factory - o Júlia Bas - fundadora de Les Golfes -, ambdues amb espai físic a la comarca.

Art en viu, fotografia ambulant, literatura i taules per a la reflexió

La literatura la reflexió també hi van ser presents. L'Irene Gonzálo, va presentar el seu llibre "Correr per viure", rebent una gran aclamació per part del públic quan va explicar la sinopsis del seu llibre. Per altra banda, també va estar firmant exemplars del seu llibre, la Griselda Escribano, autora de l'obra "Dies Regalats", una gran història de superació personal i força.

L'hora del vermut va ser moment de reflexió. Amb les tres joves periodistes expertes en comunicació: Claudia Dinarès, Laura Centellas i Mònica Vinyals, el mercat de la Sra.Feixa va gaudir de les reflexions de tres joves professionals implicades en la inclusivitat en els mitjans de comunicació. Un debat de mitja hora que ens va portar a reflexionar sobre la situació actual i oportunitats de futur en el llenguatge inclusiu dels mitjans.

Per altra banda, l'artista Mireia Bover – coneguda artísticament com La Kanalla – va estar desenvolupant una obra de gran format al llarg de tot el dia. 2,4 metres x 2,4 metres pintats i interpretats creativament per la jove artista de Vic que va emetre un clar missatge rural i feminista a través de diverses tècniques pictòriques, com el grafiti, l'stamping o la pintura tradicional. Al seu costat, la Cassandra – firmant com a Cassandra Treballs Creatius – va fer un taller de fotografia d'estudi analògica al llarg de tot el dia acompanyada del seu estudia ambulant anomenat "La Qki" – una caravana convertida en estudi de fotografia analògica –.

La música per tancar un dia protagonitzat per les dones

Ja ben entrada la tarda, a partir de les 16:30h, la Laia Zaragoza – acompanyada del seu germà Sergi Zaragoza i firmant com a "Z BROS" - va encetar les actuacions musicals amb una actuació propera de 45 minuts, viatjant pel reggae, el folk, el pop i la rumba. Versionant als millors artistes locals i internacionals, els "Z Bros" van fer posar dempeus al públic i van donar pas a les tres actuacions que tancarien la jornada.

Just a continuació, Carlota Flaneur i Iris Deco van convertir l'espai interior de la Sra.Feixa en un entorn màgic. Amb la baixada del sol, les bombetes de l'espai van esdevenir les protagonistes juntament amb l'actuació acústica de la Carlota Flaneur, que entre les 17:15h i les 18:15h, va enamorar amb els nous temes del seu darrer àlbum pop. Una veu encisadora que va emmudir el públic del mercat de la Sra. Feixa.

Com a última actuació de l'escenari principal, entre les 18:15h i les 19:15h, la Júlia Collado i en Bru Ferri – firmant com a IrisDeco – van presentar el seu duet de veu i piano, un nou projecte que ja ha passat per l'Apolo de Barcelona o La Riviera de Madrid, i que promet passar pels escenaris dels principals festivals d'aquest estiu. Elegància i hipnosi provocades per una veu prodigiosa de la Júlia i les mans fenomenals del jove pianista.

Tancaria les actuacions musicals, ja des del bell mig de la sala, la jove DJ VALENTINA, component de la formació Valentina And TEP, amb una electrònica molt ben mesclada, apte per a tots els públics i que va portar a omplir l'espai de ball i brindis de tancament.

Això tot just comença...

Després de veure la bona rebuda del Mercat de la Sra. Feixa, l'Ajuntament de Les Masies de Roda no descarta repetir l'esdeveniment a futur. Tant si és en el marc del Dia Internacional de les Dones com si no, es busca celebrar una nova edició que pugui acollir encara a més talent, més activitats i idealment, pugui celebrar-se a l'espai de La Feixa. Un espai amb molt potencial, que acull i acollirà moltes activitats aquest estiu i que està obert a tots els públics. El Mercat de la Sra.Feixa tornarà, i de segur, podrà ser en el seu entorn natural, a l'aire lliure, i amb tants bons resultats com aquesta primera edició.

Darrera actualització: 30.03.2022 | 11:49