Projecte executiu per l'Ateneu municipal de les Masies de Roda

Dimecres, 24 de maig de 2023 a les 14:00

El dia 27 d'abril de 2023 es va presentar el projecte bàsic i executiu per la creació d'un nou equipament municipal destinat a Centre Cívic i Educatiu, un projecte portat a terme per l'arquitecte Arnau Gorch Novelles i per encàrrec de l'Ajuntament.

La creació d'aquest nou equipament es basava en la necessitat d'un espai de referència social, ja que el municipi no disposa de cap local i/o espai habilitat com a lloc de trobada i socialització dels veïns, en especial la gent jove i gent gran. També hi havia la necessitat d'un centre juvenil de referència al municipi on promoure la cohesió entre els joves del poble. Finalment, per tal d'optimitzar i racionalitzar recursos, l'edifici es projectaria com a possible nucli de formació de la futura escola municipal de caràcter rural.
Aquest centre cívic i educatiu, ubicat entre l'Ajuntament i la Sala Polivalent, constaria de diversos espais, com una sala per joves, sales amb polivalència d'ús, despatxos, aules, una cafeteria, així com, un espai de coworking on promoure i donar suport el desenvolupament de petites i mitjanes empreses.

Per tal de finançar el cost total del projecte previst a la memòria de novembre de 2019, de 579.559,75 €, es comptava amb el finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que ens van atorgar 370.000 € i del Programa General d'Inversions de la Diputació de Barcelona. Quan es va voler iniciar el projecte, es va detectar la no titularitat dels terrenys on hi ha situat l'Ajuntament, la llar d'infants La Patuleia i la Sala Polivalent, i això va provocar que el projecte s'hagués d'aturar i que es posés en marxa la compra dels terrenys al seu propietari, ja que no es podien portar a terme les construccions de pisos i cases. Finalment, el 15 de juny de 2022 es va arribar a l'acord de compra. Aquesta compra dels terrenys, que ocupen una superfície de 37.439,62 m2 i va costar 254.230,79 €, es van pagar amb el finançament rebut del Programa General d'Inversions de la Diputació de Barcelona.

D'altre banda, donada la situació de la crisi generada per la guerra d'Ucraïna i l'augment de preus el projecte, amb data de 27 d'abril de 2023, s'ha encarit de la previsió inicial amb 100.157,21 € més, i suposa un cost total de 679.716,96 €. Malgrat que s'han centrat els esforços en l'elaboració d'un projecte potent i enriquidor per a tots els veïns i veïnes del municipi, no es pot executar per manca de finançament suficient i per l'augment de preus.
Actualment, es presenta el projecte de creació d'un Centre Cívic i Educatiu a tots els veïns i veïnes en previsió d'aconseguir nou finançament per poder-lo executar.

Trobareu el projecte executiu adjuntat.

Darrera actualització: 24.05.2023 | 14:37