S'activa l'avís preventiu de contaminació de l'aire per nivells moderats de partícules PM10

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 00:00

La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya ha activat l'avís preventiu de contaminació de l'aire per nivells moderats de partícules PM10.

Atenent els nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), a causa de la presència d’una intrusió de pols africana que afecta els nivells de qualitat de l’aire des del dia 27 de març, i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui, des de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic s’emet un avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire pel contaminant PM10, per a tot el territori.

Un avís preventiu és la fase prèvia a una possible declaració d’episodi ambiental, sense que aquest s’hagi de produir necessàriament.

En cas d’avís preventiu, els nivells de partícules en suspensió són moderats, amb tendència a mantenir-se o augmentar en les hores immediates.

L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per tal d’evitar un episodi ambiental.

Es pot consultar l’estat actual de l'avís i l’informe sobre l’avaluació dels nivells de contaminació al web airenet.gencat.cat. En aquest sentit, es durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells de contaminació i s’informarà del seu estat, a diari, fins a la seva finalització. Al mateix web podeu consultar un document amb un seguit de mesures per reduir i/o no incrementar les emissions d'aquest contaminant.

Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire. Hi podeu trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

Consulta les mesures per reduir la contaminació.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 10:17