Visita del projecte de compostatge comunitari DECOST

Dijous, 9 de març de 2023 a les 00:00

El compostatge comunitari millora les xifres de reciclatge dels residus orgànics

El passat dimecres 1 de març, el municipi va rebre la visita de membres de Palestina, Jordània i de la regió italiana de Basilicata, conjuntament amb membres de la UVic, que han implementat el model de gestió de residus orgànics municipals basat en el sistema de compostadors comunitaris i, per tant, formen part del projecte europeu DECOST. Durant la visita a les Masies de Roda, van anar a visitar el centre de compostatge situat davant de l'Ajuntament per veure el seu funcionament, on es va parlar de la gestió que realitzava cada municipi

Paral·lelament, el dijous 2 de març, es va rebre la visita de l'Agència Catalana de Residus, que també va visitar el compostatge; es va destacar que valoraven molt la gestió que s'havia fet al municipi i l'esforç dels veïns i veïnes, i que tenien la intenció d'implantar-ho a altres municipis.

Pel que fa als resultats d'aquesta prova pilot de compostatge comunitari, s'ha permès tractar la totalitat dels residus orgànics que es produeixen al municipi. En concret, s’ha passat d’un 15 % de reciclatge de matèria orgànica a un 31 %.

Darrera actualització: 04.04.2023 | 18:59