Premi literari Miquel Arimany

El premi


Cada any, des del 2010, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de les Masies de Roda, organitza el Premi Literari Miquel Arimany. De narrativa i poesia, alternativament.

Les bases es publiquen durant el gener-febrer.

El termini de presentació de les obres finalitza a finals de maig (consultar bases per saber data concreta).

El Jurat emet l'acta amb el nom dels finalistes a mitjans juliol.

A finals de setembre (consultar bases per data exacte) es celebra la gala d'entrega del Premi, al monestir de Sant Pere de Casserres o a la Sala Polivalent de l'Ajuntament, durant la qual es desvetlla el nom del guanyador/a i es presenta el llibre editat amb les obres finalistes i guanyadora d'aquella edició. Hi són presents els membres del Jurat i personalitats del món polític i cultural. S'acompanya l'acte amb petits parlaments, peces musicals i un refrigeri.

El perquè d'aquest Premi


Miquel Arimany (1920-1996) fou un dels escriptors més destacats del nostre panorama literari del segle XX. Poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf fou un dels impulsors de la nostra llengua en els temps més foscos. Com a editor, donà veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys (del 1952 al 1992) dirigí la revista literària “El Pont”, força anys balcó del panorama literari d’uns temps ben difícils. L’any 1960 va crear, amb la voluntat d’anar redreçant l’ús públic del català, obstaculitzat sistemàticament per la censura, el “Bloc Maragall” que encara avui arriba a milers de llars del país. A més a més, fou l’autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals que van acompanyar tota una generació de catalans.

La seva vinculació amb les Masies de Roda ve de les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter amb l’excusa de reunir-se amb uns parents, fet que li va servir per assessorar joves lletraferits locals que començaven a exercitar-se en la negligida llengua catalana durant el primer franquisme.

Per tots aquests motius, l’ajuntament de les Masies de Roda, des de la Regidoria de Cultura, vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia.

Els llibres editats


Cada any l'Ajuntament edita un llibre on es recullen les obres dels finalistes i guanyador/a del Premi literari.
Aquests llibres es troben a la venda a les oficines municipals.
Si us interessa més informació sobre els llibres editats, podeu consultar la Bibliografia publicada.

Edicions


Darrera actualització: 27.02.2023 | 18:46
Darrera actualització: 27.02.2023 | 18:46