Com sol·licitar el vot per correu

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 00:00

El proper 14 de febrer es celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya i enguany, a causa de la situació de la pandèmia, es recomana el vot per correu per reduir la presència de votants als col·legis electorals el dia de les eleccions. 

Termini per sol.licitar el vot per correu: divendres 5 de febrer a les 14h.

El procediment per demanar el vot per correu és el següent:

  1. Aneu al web de Correus i sol·liciteu el vot per correu amb qualsevol certificat digital reconegut (idCAT certificat, FNMT, DNI-e, altres). Cal que especifiqueu el domicili on voleu rebre la documentació electoral.
  2. En el web de Correus podeu consultar l'estat de la vostra sol·licitud.
  3. Un empleat de Correus anirà al domicili que heu indicat a la sol·licitud amb la documentació electoral, que inclou una papereta de totes les candidatures dels partits polítics que es presenten a les eleccions.
  4. L'empleat verificarà la vostra identitat amb un document oficial i original: DNI, passaport o carnet de conduir.
  5. En el mateix moment podreu lliurar a l'empleat de Correus el sobre electoral segellat (garantint el secret del vot) amb la papereta amb la vostra opció.
  6. Rebreu un justificant que acredita que heu dipositat el vot.

Per tal de demanar el vot per correu és indispensable disposar d'un certificat digital. Si encara no teniu el vostre podeu demanar-lo entrant a:

  • Entreu a la pàgina web d'idCAT i ompliu la sol·licitud 
  • Un cop demanada la sol·licitud a idCAT, cal acudir a un punt de validació com el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu o l’Ajuntament de Gurb. A tots els punts cal demanar cita prèvia.
  • Recomanem anar a l’Ajuntament de Gurb per celeritat en l’atenció. Recordeu trucar prèviament al 93 886 01 66 per sol·licitar hora de visita.
  • Si teniu qualsevol dubte podeu veure el procediment a seguir en aquest vídeo.

 D'aquesta forma fàcil i àgil podeu votar sense sortir de casa! 

Darrera actualització: 01.02.2021 | 12:13