Masia el Bac de Roda

Cases pairal, una de les més antigues d’Osona, documentada des de finals del segle XIII, on va viure Francesc Macià i Ambert, conegut com en Bac de Roda, ja que es casà amb la pubilla del mas. Durant la guerra de Successió, en Bac de Roda, comandava un grup de 600 fusellers a favor de Carles III. Va lluitar contra les tropes de Felip V. Va morir penjat al Puig de les Davallades de Vic quan es proclama la victòria de Felip d’Anjou.

La masia, forma part de la Ruta 1714, que uneix els llocs emblemàtics i carregats de simbolisme per la història de Catalunya.

Com arribar-hi?

Està situada a peu de la carretera BV-5222, just al costat de la rotonda de davant l’Ajuntament de les Masies de Roda.

Es pot visitar lliurement?

S’admeten visites concertades prèviament, per grups d’entre 10 i 15 persones.

Història

Masia coneguda dins de la història de Catalunya, situada al municipi de les Masies de Roda. En ella hi visqué Francesc Macià i Ambert conegut  com en  Bac de Roda. 

Actualment, allotja la col·lecció de vidre del museu Bac de Roda, es l'antiga col·lecció de vidre Àngel Masmitjà Colomer i la segona col·lecció privada més important d'Espanya, darrera de la col·lecció Mateu del castell de Peralada, és una col·lecció iniciada a finals de la dècada dels setanta del segle XX, reunint mes de 2000 peces, la majoria de vidre de fabricació catalana exposada amb diferents ambients.

Qui ho gestiona?

Es de propietat privada.

On demanar més informació?

Ajuntament de les Masies de Roda

Telèfon 938 540 027

El Bac de Roda - 08510 Les Masies de Roda - Barcelona (Catalunya)
Lloc web: www.museudelvidrebacderoda.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.04.2022 | 14:02