Campanya informativa de residus

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 00:00

Després de 6 mesos de treball comunitari i de la bona resposta per part de tots i totes en la recollida de residus orgànics, el compost ja està a disposició dels veïns i veïnes de les Masies de Roda.

L'horari de recollida de compost és:

  • Dilluns de 16h a 18h, a la recepció de l’Ajuntament.
  • Dijous de 9h a 13h, a la zona de darrera de l’àrea d’aportació.

Com funciona el compost comunitari?

  • Cal portar cubells/bossa/sacs propis per recollir el compost. 
  • De moment es donarà un màxim de 50 litres de compost per persona, s’anirà ajustant la quantitat segons demanda.
  • Cal trucar a l’ajuntament abans de recollir el compost.

D’altra banda, després de l'implementació del nou sistema de recollida selectiva i de la bona resposta general, cal continuar millorant la gestió en alguns aspectes per millorar i facilitar la gestió dels comportadors. Aquestes millores tenen relació amb la gestió de la poda, ja que, s'ha demostrat que si s’omple el compostador de poda d’un dia per l’altre es generen problemes per a la resta de veïnat.

Per tal de millorar aquests aspectes relacionats amb la poda, s’implementaran nous canvis en la gestió dels compostadors:

  • A partir d’ara cada dilluns es passarà a recollir la PETITA poda i restes de jardí porta a porta als veïns que hagin avisat prèviament (servei similar a la recollida de voluminosos). 
  • Serà imprescindible enviar un missatge a través de SMS o Whatsapp al telèfon 619 970 064 o trucant a l’ajuntament (93 854 00 27) abans de dilluns a les 8 del matí indicant: Nom, direcció i tipus de poda a recollir.
  • NO es recollirà poda de grans dimensions (troncs, grans quantitats de branques, etc.). La gran poda es pot dipositar al camp de futbol de les Masies de Roda trucant prèviament a l’ajuntament (93 854 00 27). 
  • MOLT IMPORTANT. Al compostador només es podran aportar petites quantitats de fulles i herba assimilables a la mida d’una bossa compostable de matèria orgànica.

Durant els primers 6 mesos de posada en marxa del nou sistema de gestió de residus a les Masies de Roda que inclou el porta a porta i el compost comunitari, s’ha aconseguit una mitjana mensual de recollida selectiva (materials reciclables i matèria orgànica) superior al 80%.

L’any 2019 a les Masies de Roda es va reciclar un 54% dels residus generats i a Catalunya només un 44%. Es demostra d’aquesta manera la contribució positiva del nou sistema en la protecció del medi ambient. A més a més, i gràcies al nou sistema de recollida, s’ha minimitzat el turisme de residus. En especial s’ha reduïtentre un 75-80% la generació de la fracció de rebuig, que és la més costosa de tractar i la que provoca més impactes negatius al medi ambient.

Si vols saber més informació sobre el compost i la recollida de poda pots clicar aquí.

Darrera actualització: 19.04.2021 | 10:12

Imatges

Comparativa Comparativa