El porta a porta. Recollida de deixalles

FESTIUS 2024. HI HA RECOLLIDA PORTA A PORTA?
Pel 2024,  NO es farà recollida és el 25 de desembre ni tampoc l'1 de gener de 2025 i afectarà només a la recollida de la fracció rebuig.
El 30 de desembre es realitzarà una recollida extra de la fracció de rebuig

La resta de festius del 2024 el servei es realitzarà amb total normalitat.


Vols compost pel teu jardí, hort o jardineres?

El compost que teniu a la vostra disposició, tan útil per a les plantes i tan respectuós amb el medi ambient, és el resultat de la bona feina feta entre tots els veïns i veïnes. És el resultat del compostatge comunitari.
Vine a buscar-ne!

Quan?
Quan vulguis, dins l'horari d'oficines. Avisant prèviament a l'Ajuntament perquè caldrà que t'obrin l'àrea de compostatge.

On?
Al centre de compostatge de davant de l'Ajuntament. Recorda avisar prèviament, ja que cal que t'obrin la porta. 

Com?
-Porta cubell/bossa/sac o el que creguis necessari per transportar el compost fins a casa.
-Porta una pala o algun estri per agafar el compost.

Quin quantitat en puc agafar?
-La quantitat de compost que pots agafar és d’uns 40 litres per llar (que serien 3 galledes de tamany normal, com les de fregar), cada tres mesos. 
Aquesta quantitat s'anirà modificant durant l'any i dependrà de la quantitat de compost disponible.
Us demanem que siusplau no feu un abús de la quantitat, que respecteu la que teniu assignada per llar i així tothom en podrà gaudir.

ATENCIÓ. Esporàdicament, quan hi ha una elevada producció de compost que provoca excedents, s'engega una campanya de lliure subministrament de compost. Aleshores, no hi ha limitació de quantitat per família i es pot venir a buscar lliurement a l'àrea d'aportació, accedint-hi amb la targeta que cada família disposa.
S'anuncia, fins a acabar els excedents, mitjançant avís a la web, grups de Whatsapp municipals per barris i a les xarxes socials municipals.


Porta a porta, recollida de deixalles

A partir del dia 5 d'octubre de 2020 s'inicia el servei de recollida de les deixalles domèstiques mitjançant el sistema porta a porta, per a la fracció de rebuig i per al multiproducte reciclable. I mitjançant compostadors comunitaris per a la fracció orgànica.

El servei de recollida de deixalles queda configurat de la següent manera:

Orgànica:

Cada veí/ïna diposita l'orgànica als compostadors comunitaris, dins de bosses orgàniques, el dia que es vulgui. Els compostadors s'obren amb la targeta.
Per qualsevol incidència als compostadors podeu trucar a l'Ajuntament 938540027.
Aquest sistema de compostadors comunitaris forma part d'un projecte innovador europeu. TV3 en fa ressò a les notícies del 28 d'octubre de 2020.

Reposició de targetes malmeses o perdudes. Cada llar ha de disposar de dues targetes màxim. En cas de necessitar reposar-ne una, veniu a les oficines municipals. D'acord amb l'ordenança núm. 11 de taxa per a la gestió dels residus, l'import de cada nova targeta és de 10 euros. 


Poda i jardineria

Consulteu com heu de procedir depenent de la quantitat, tipus i tamany de restes de poda que tingueu:

1-Per a molt petites quantitats de fulles i poda. Per a una bossa de 30 litres o menys.
S'han de dipositar als compostadors dins d'una bossa compostable o sense bossa, qualsevol dia de la setmana.
Si teniu més d'una bossa, consulteu el següent punt.

2-Per a petites podes, fulles, gespa i restes de jardí.  D'una a cinc bosses de 30 litres de gespa, fulles o restes de poda, branquillons i branques petites.
Es recollirà a domicili:
Dilluns, als barris de l'Esquerda i les Cases Noves
Dimarts, a Fontanelles i Vicenç.
Cal avisar prèviament trucant a les oficines de l'Ajuntament al 938540027 o enviant whatsapp al mòbil 692 645 301. 
La gespa, fulles i restes de poda han d'estar dins de bosses de fins a 30 litres.
Les branques i branquillons han d'estar ben lligats en feixos.

NO es recollirà si: 

  • Es tracta de poda de grans dimensions com ara troncs o branques de més de 15cm de diàmetre.
  • Si n'hi han grans quantitats (mes de cinc bosses de 30 l).
  • Si no s'ha comunicat a l'Ajuntament o es treu fora dels dies indicats.
     Important, no es considerarà la recollida per comunicada si no rebeu la confirmació de l'Ajuntament. 

3-Per a molta quantitat o de grans dimensions. Seria el cas de molta quantitat de restes, més de 5 bosses de 30 l de fulles o gespa, troncs i/o branques de més de 15 cm de diàmetre. 
Cal portar-ho a la deixalleria de Manlleu, el dia i l'hora que volgueu, dins l'horari d'obertura. El servei de la deixalleria de Manlleu es GRATUÏT pels veïns de les Masies de Roda.
Queda anul·lat el punt de descarrega del camp de futbol. 

Si teniu algun dubte, truqueu a les oficines municipals. 


Rebuig

Es recull mitjançant el porta a porta. Cada llar disposa d'un cubell amb xip. Dia de recollida: dimecres de matinada, per tant cal treure'l al carrer el dimarts a la nit. El rebuig irà dins d'una bossa de plàstic i es treurà a fora al carrer dins del cubell gris. Si no us cap tot el rebuig dins del cubell  gris, podeu deixar la resta de rebuig dins d'una bossa al costat del cubell. 

 

Bolquers, compreses i tèxtil sanitari

Es recull mitjançant el porta a porta. Es considera rebuig, per tant cal treure-ho a fora al carrer el dimarts a la nit, dins d'una bossa de plàstic i dins del pot gris. 
També es pot treure els dilluns i dijous a la nit, sense el pot gris, dins d'una bossa a part i marcada amb un adhesiu verd. Si no disposeu d'adhesius, podeu passar-ne a recollir a l'Ajuntament o us els podeu imprimir a casa en un paper normal i grapar-lo o enganxar-lo amb cinta adhesiva a la bossa. (adjunt hi trobareu el pdf d'adhesius per imprimir)

 

Multiproducte

Mitjançant el porta a porta. No hi ha cubell per aquesta fracció, es recull amb bossa de plàstic. Dia de recollida: dimarts i divendres de matinada, per tant  cal treure-ho al carrer el dilluns i dijous a la nit.


Vidre

Cada veï/ïna diposita el vidre dins dels contenidors específics situats al carrer. El dia que es vulgui.


Trastos i andròmines voluminoses

Recollida a domicili el 2n dimarts de cada mes. Cal trucar a les oficines municipals, al 938540027, per apuntar-se al servei. Per més informació, consulteu el servei de recollida d'andròmines.

Per a petites andròmines, pots de pintura, pots d'esprais i altres residus especials: s'han de portar a la deixalleria de Manlleu. 
En cas de buidatge d'habitatges, o de gran quantitat de volumiosos per reformes o obres: s'han de dur a la deixalleria de Manlleu o bé, si ho trobeu escaient, podeu trucar a una empresa especialitzada de buidatge i compra de mobles.

 

Piles

Trobareu un contenidor per a la recollida de piles de tot tipus al centre d'aportació de davant de l'Ajuntament.

 

Oli de cuina

A cada barri hi trobareu un contenidor de color taronja per a la recollida d'olis domèstics. També al centre d'aportació de davant l'Ajuntament.
Al contenidor de recollida d'oli domèstic hi podeu dipositar l'oli dins d'envasos de plàstic, sempre i quan el tamany sigui més petit que el d'una garrafa de 5 litres.
Atenció. Només oli vegetal de cuina.

 

Centre de recollida de deixalles de l'Ajuntament

A l'Ajuntament hi ha un centre de recollida de tots els tipus de residus (centre d'aportació). És un espai tancat i s'hi accedeix mitjançant la targeta.
Aquest centre està habilitat per a les masies i cases disseminades i també perquè qualsevol veí o veïna pugui deixar-hi la brossa, de la fracció que sigui, qualsevol dia i a qualsevol hora.


ALTRES INFORMACIONS IMPORTANTS:

-L’empresa encarregada de la recollida porta a porta és PreZero España, SAU.
-Per qualsevol dubte o incidència podeu trucar a l'Ajuntament o bé directament a l'empresa PreZero España, SAU al telèfon gratuït  d'atenció a l'usuari 900 102 989.
-Per qualsevol qüestió relativa als compostadors i a la fracció orgànica, podeu trucar a les oficines municipals 938540027 o enviar un Whatsapp al mòbil de l'Ajuntament 692645301. 
-Els rebuts i el seu cobrament es gestionen des de l’oficina de Vic de l’Organisme de Gestió Tributària. Hi podeu contactar al telèfon 93 472 92 00 o bé mitjançant la web de l'OGT.
-Reposició de targetes malmeses o perdudes. Cada llar ha de disposar de dues targetes màxim. En cas de necessitar reposar-ne una, veniu a les oficines municipals. D'acord amb l'ordenança núm. 11 de taxa per a la gestió dels residus, l'import de cada nova targeta és de 10 euros. 

És un servei obligatori:

No
Darrera actualització: 11.01.2024 | 10:38